یکشنبه ۱۶ آذر
لیست آموزش طرز تهیه انواع غذاهای اصیل ایرانی برای شام و ناهار

لیست آموزش طرز تهیه انواع غذاهای اصیل ایرانی برای شام و ناهار

سردبیر 0 11/09/1404

غذاهای ایرانی

غذاهای ایرانی لیست غذاهای ایرانی ساده پرطرفدارترین غذاهای ایرانی لیست غذاهای ایرانی بدون برنج انواع غذاهای ایرانی با عکس لیست انواع غذاهای ایرانی با برنج عکس بهترین غذاهای ایرانی لیست انواع غذاهای ایرانی با مرغ لیست غذاهای ایرانی pdf

به دلیل اینکه ما ایرانی ها به غذا اهمیت ویژه ای می دهیم، غذاهای ایرانی شامل دسته بندی های بسیار متنوعی می باشند. البته همانطور که مطمئنا می دانید اکثر غذاهای اصیل ایرانی نیاز به زمان زیادی برای آماده شدن دارند. در این مطلب سعی می کنیم لیستی کامل از غذاهای ایرانی را برای شما عزیزان جمع آوری کنیم. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله هر دستور غذا، کافیست روی لینک آن کلیک کنید.

معروف‌ترین غذاهای ایرانی

  • زرشک پلو با مرغ
  • لوبیا پلو
  • خورش قورمه سبزی
  • آبگوشت
  • باقالی پلو با ماهیچه
  • چلو گوشت
  • ته چین مرغ
  • آش رشته
  • خورشت فسنجان
  • کله جوش
  • خورش قیمه
  • کباب تابه ای

میرزا قاسمی

 

برای تهیه میرزا قاسمی، ابتدا بادمجان‌ها را روی شعله گاز یا زغال کباب کنید تا پوستشان کاملاً بسوزد و طعم دودی بگیرند، سپس پوستشان را جدا کرده و با گوشت‌کوب له کنید. گوجه‌فرنگی‌ها را هم چند دقیقه در آب جوش بگذارید تا پوستشان راحت جدا شود و آن‌ها را ریز خرد یا رنده کنید. در تابه‌ای روغن بریزید و سیر رنده‌شده را تفت دهید تا طلایی شود، سپس کمی زردچوبه اضافه کنید. بعد بادمجان له‌شده را افزوده و حدود ۲۰ دقیقه تفت دهید. حالا گوجه‌فرنگی‌ها را اضافه کرده و بگذارید آبشان کاملاً تبخیر شود تا غذا به روغن بیفتد. برای رنگ و طعم بهتر، می‌توانید یک قاشق رب گوجه فرنگی هم تفت دهید. در انتها تخم‌مرغ‌ها را در گوشه تابه بشکنید، بپزید و سپس با بقیه مواد مخلوط کنید. نمک و فلفل را تنظیم کرده و بعد از جا افتادن، میرزا قاسمی را با نیمرو و نان تازه سرو کنید.

زرشک پلو با مرغ

 

‎برای تهیه زرشک پلو با مرغ، ابتدا مرغ را با نمک، زردچوبه و فلفل سیاه مزه‌دار کرده و در یخچال استراحت می‌دهیم. سپس سیر و پیاز را تفت داده و مرغ را سرخ می‌کنیم. رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و پس از سرخ شدن، آب و ادویه‌ها را به قابلمه اضافه می‌کنیم تا مرغ بپزد. در حین پخت، زرشک و برنج را آماده می‌کنیم. پس از آبکشی برنج، ته‌دیگ را آماده کرده و برنج را دم می‌کنیم. در نهایت، زرشک را تفت داده و به خورش اضافه می‌کنیم و پس از دم کشیدن برنج و خورش، با زرشک و زعفران تزئین کرده و سرو می‌کنیم.‎

لوبیا پلو

 

برای تهیه لوبیا پلو، ابتدا لوبیا سبزها را پاک کرده و خرد می‌کنیم. سپس پیاز و سیر را خرد کرده و در روغن تفت می‌دهیم تا عسلی شوند. گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و تفت می‌دهیم تا رنگ آن تغییر کند، سپس گوجه فرنگی خرد شده را به مواد می‌افزاییم. بعد از تبخیر آب گوشت، لوبیا سبزها را اضافه کرده و تفت می‌دهیم. رب گوجه فرنگی را تفت داده و به مواد اضافه می‌کنیم. سپس این مخلوط را کنار می‌گذاریم تا سرد شود. در یک قابلمه آب جوش می‌کنیم، برنج را می‌شوییم و به آن اضافه می‌کنیم. پس از نیم‌پز شدن برنج، آن را آبکش کرده و لایه‌لایه با مواد لوبیا در قابلمه می‌ریزیم. پس از پخت کامل، لوبیا پلو را سرو کرده و با سالاد شیرازی می‌توانید میل کنید.

خورش فسنجان

 

برای تهیه خورش فسنجون گیلانی، ابتدا مرغ‌ها را شسته و با نمک و فلفل طعم‌دار می‌کنیم. سپس پیاز را خرد کرده و در روغن تفت می‌دهیم تا شفاف شود، سپس زردچوبه و گردو پودر شده را اضافه می‌کنیم و کمی تفت می‌دهیم. بعد آب را به قابلمه می‌افزاییم و می‌گذاریم تا جوش بیاید. پس از جوشیدن، حرارت را کم کرده و اجازه می‌دهیم تا گردو روغن بیندازد (حدود ۲-۳ ساعت). سپس رب انار و رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و مرغ‌های سرخ شده را به خورش می‌افزاییم. در آخر، زعفران و در صورت تمایل شکر را اضافه کرده و خورش را برای ۱-۱.۵ ساعت دیگر روی حرارت ملایم می‌گذاریم تا جا بیفتد. خورش فسنجون را با برنج دمی یا کته سرو می‌کنیم.

چلوگوشت

 

برای تهیه چلو گوشت، ابتدا پیازها را خلالی خرد کرده و با روغن در قابلمه تفت می‌دهیم تا شفاف شوند. سپس زردچوبه را اضافه کرده و پیاز و زردچوبه را خوب تفت می‌دهیم. گوشت گردن گوسفندی را تمیز کرده و شسته، سپس به قابلمه اضافه کرده و با پیاز تفت می‌دهیم تا گوشت تغییر رنگ دهد. در صورتی که می‌خواهید، رب گوجه فرنگی را هم اضافه کرده و خوب تفت می‌دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس آب را به قابلمه اضافه کرده و حرارت را زیاد می‌کنیم تا جوش بیاید، سپس حرارت را کم کرده تا گوشت با حرارت ملایم بپزد (۳ تا ۴ ساعت). در نیم‌ساعت آخر پخت، نمک و فلفل را تنظیم کرده و سپس چلو گوشت را با پیاز داغ و زرشک تزیین و با برنج آبکش یا باقالی پلو سرو می‌کنیم.

باقالی پلو با ماهیچه

 

برای تهیه باقالی پلو با ماهیچه، ابتدا باقلا را شسته و برنج را خیسانده و در آب جوش همراه با نمک و باقلا می‌پزیم. سپس برنج و باقلا را آبکشی کرده و در قابلمه‌ای با روغن و ته‌دیگ دلخواه لایه‌لایه می‌ریزیم، سپس کره و آب اضافه کرده و دم می‌گذاریم. در کنار آن، پیاز را تفت داده و با زعفران، فلفل و زردچوبه ترکیب می‌کنیم، سپس ماهیچه را اضافه کرده و با دارچین و آب می‌پزیم تا نرم شود. در نهایت، ماهیچه و آب آن را جداگانه سرو می‌کنیم.

ته چین مرغ

 

برای تهیه ته چین مرغ مجلسی، ابتدا مرغ را با پیاز، زردچوبه و دارچین در آب می‌پزیم تا طعم‌دار شود. پس از خرد کردن مرغ، آن را با ادویه‌های بیشتر تفت می‌دهیم. سپس زرشک را با کره و پودر قند تفت داده و کنار می‌گذاریم. برنج را می‌پزیم، سپس با زرده تخم‌مرغ، ماست، گلاب و زعفران مخلوط می‌کنیم. برنج مخلوط‌شده را در قابلمه چرب‌شده فشرده کرده و لایه‌ای از مرغ و زرشک را می‌ریزیم. پس از افزودن بقیه برنج، آن را فشرده و کره می‌ریزیم، سپس قابلمه را روی حرارت ملایم می‌گذاریم تا دم بکشد. ته چین را پس از پخت به آرامی برمی‌گردانیم و با خلال پسته و زرشک تزیین می‌کنیم.

خورش قیمه

 

برای تهیه خورش قیمه مجلسی، ابتدا لپه را چند ساعت قبل در آب بخیسانید. سپس پیازها را خرد کرده و با روغن تفت دهید تا نرم شوند. گوشت را خرد کرده و به پیاز اضافه کنید، سپس کمی تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و خوب تفت دهید تا رنگ آن تیره شود. لپه را اضافه کرده و چند دقیقه تفت دهید، سپس آب را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید خورش به مدت یک و نیم تا دو ساعت بپزد. لیمو عمانی‌ها را از وسط نصف کرده و تخمه‌ها را خارج کنید، سپس به خورش اضافه کنید. زعفران دم کرده، نمک، فلفل و دارچین را اضافه کرده و اجازه دهید خورش با حرارت ملایم جا بیفتد. سیب‌زمینی‌ها را خلالی خرد کرده و پس از شستشو و خشک کردن، در روغن سرخ کنید. در نهایت خورش را با سیب‌زمینی سرخ‌شده تزیین کرده و همراه با برنج سرو کنید.

آبگوشت (دیزی)

 

برای تهیه آبگوشت، ابتدا نخود و لوبیا را جداگانه به مدت چند ساعت بخیسانید و چند بار آب آنها را تعویض کنید. در قابلمه‌ای کمی روغن بریزید و گوشت را تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس نخود و لوبیا را اضافه کرده و یک دقیقه تفت دهید. گوجه فرنگی پوست گرفته و پیاز را نیز به قابلمه اضافه کنید، سپس ۸ لیوان آب جوش بریزید و اجازه دهید مواد با حرارت ملایم به مدت ۲ تا ۲.۵ ساعت بپزند. سیب‌زمینی‌ها را پس از شستشو به قابلمه اضافه کرده و سپس چربی اضافی را خارج کرده و با پیاز باقیمانده له کنید و به قابلمه برگردانید. رب گوجه فرنگی را تفت دهید و به همراه نمک و فلفل سیاه به قابلمه اضافه کنید و بگذارید ۳۰ دقیقه دیگر بپزد. در نهایت، آبگوشت را می‌توانید به صورت جداگانه سرو کنید یا همه مواد را با هم در کاسه ترکیب کرده و سرو نمایید.

هویج پلو

 

برای تهیه هویج پلو، ابتدا مرغ را با پیاز، نمک، فلفل و دارچین می‌پزیم تا کاملاً پخته شود، سپس آن را خرد یا ریش‌ریش کرده کنار می‌گذاریم. پیاز را تفت می‌دهیم تا طلایی شود و مرغ را با زردچوبه به آن اضافه کرده کمی سرخ می‌کنیم. هویج رنده‌شده را افزوده و تفت می‌دهیم، سپس نمک، فلفل، دارچین، زعفران دم‌کرده و آب‌لیمو را همراه کمی آب مرغ اضافه می‌کنیم. در صورت تمایل کمی شکر هم برای شیرینی بیشتر می‌ریزیم. برنج را نیم‌پز کرده و آبکش می‌کنیم، ته قابلمه ته‌دیگ دلخواه می‌گذاریم و لایه‌لایه برنج و مخلوط مرغ و هویج را می‌ریزیم. در آخر کمی کره روی برنج قرار داده، دم‌کنی گذاشته و می‌گذاریم دم بکشد. پس از دم کشیدن، هویج پلو را مخلوط کرده و با زرشک و خلال پسته تزیین می‌کنیم.

آش ماست

 

برای تهیه آش ماست، ابتدا لپه را چند ساعت خیس کرده و چند بار آب آن را عوض می‌کنیم تا نفخ آن گرفته شود. در این زمان ماست را با کمی نمک مخلوط کرده در یخچال می‌گذاریم. سپس گوشت گردن و پیاز را با نمک، فلفل و آب روی حرارت ملایم می‌پزیم تا کاملاً مغزپخت شود و حدود ۶ لیوان از آب گوشت باقی بماند. لپه را با آب گوشت و کمی نمک و فلفل می‌پزیم. سبزی‌های ترخون و شوید را شسته و خرد می‌کنیم. وقتی لپه نیم‌پز شد، برنج و سبزی را اضافه کرده و اجازه می‌دهیم همه مواد کاملاً بپزند. گوشت پخته را له کرده و به آش اضافه می‌کنیم و گاهی هم می‌زنیم تا ته نگیرد. وقتی آش جا افتاد و غلیظ شد، آن را از حرارت برمی‌داریم و پس از کمی خنک شدن، ماست را به تدریج اضافه می‌کنیم. در نهایت آش ماست را با پیاز داغ تزئین کرده و سرو می‌کنیم.

آبگوشت بامیه

 

برای تهیه آبگوشت بامیه، ابتدا پیازهای خردشده را در روغن تفت می‌دهیم تا نرم و طلایی شوند. سپس سیر، گوشت، زردچوبه و فلفل را اضافه کرده و کمی سرخ می‌کنیم. پس از آن، آب جوش را می‌ریزیم و می‌گذاریم گوشت خوب بپزد. در ادامه، بامیه‌ها را با دقت پاک کرده و بعد از خشک شدن، در تابه‌ای با کمی روغن تفت می‌دهیم تا خامی آن گرفته شود. سپس رب و پوره گوجه را افزوده و پس از تبخیر آب آن، مخلوط را به قابلمه گوشت اضافه می‌کنیم. در نیم ساعت پایانی، سیب‌زمینی و نمک را نیز می‌ریزیم تا همه مواد کاملاً بپزند. در پایان، آبگوشت بامیه را که طعمی تند و معطر دارد، با نان سنگک، سبزی، سالاد شیرازی، ماست و ترشی سرو می‌کنیم.

قورمه سبزی

 

برای تهیه خورش قورمه سبزی، ابتدا از شب قبل لوبیا قرمز را بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخش گرفته شود. پیاز را خرد کرده و با روغن، زردچوبه و فلفل تفت دهید. گوشت خردشده را اضافه کرده و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. سپس لوبیا را افزوده، چند دقیقه تفت دهید و آب بریزید تا مواد بجوشند، بعد حرارت را کم کنید و حدود ۲ ساعت بپزید. سبزی خورشتی را جداگانه سرخ کرده و پس از پخت نسبی گوشت و لوبیا، به خورش اضافه کنید. در ادامه لیمو عمانی‌های نصف‌شده و چاشنی‌هایی مانند فلفل، آبغوره و آب نارنج را بیفزایید. نمک را در پایان پخت گوشت اضافه کرده و در صورت نیاز، آب جوش اضافه کنید. در ۱۵ دقیقه آخر طعم خورش را تنظیم کرده و پس از روغن انداختن، با برنج سرو نمایید.

آش رشته

 

برای تهیه آش رشته، کافی است حبوبات را از چند ساعت قبل بخیسانید، سپس آن‌ها را جداگانه نیم‌پز کنید و همراه با عدس، سبزی آشی، پیازداغ، سیرداغ و نعناع‌داغ در قابلمه‌ای پر از آبِ در حال جوش بریزید تا سبزی‌ها کاملاً بپزند؛ بعد رشته‌ها را اضافه کرده و اجازه دهید آش غلیظ شود، در پایان بسته به سلیقه با کشک یا سرکه طعم‌دار کنید و با پیازداغ و نعناع‌داغ تزئین کرده و نوش جان کنید.

کباب تابه ای

 

برای تهیه کباب تابه‌ای کافی است پیاز رنده‌شده را با گوشت چرخ‌کرده و ادویه‌ها مخلوط کرده و پس از ورز دادن و استراحت کوتاه در یخچال، آن را کف تابه چرب‌شده پهن کنید؛ بعد از برش‌زدن و سرخ شدن دو طرف کباب، سسی از رب تفت‌خورده، زعفران، آبلیمو و فلفل آماده کرده و روی کباب بریزید، سپس گوجه‌های نصف‌شده را کنار آن بپزید و در پایان کباب را با گوجه و در صورت تمایل سیب‌زمینی سرخ‌کرده سرو کنید.

کله جوش

 

برای تهیه کله‌جوش کافی است پیاز را در کمی روغن تفت دهید و همراه با نمک، فلفل، زردچوبه، نعناع خشک و گردوی خردشده کمی حرارت دهید تا عطر مواد آزاد شود؛ سپس با توجه به غلظت کشک کمی آب جوش اضافه کرده و پس از چند دقیقه جوشیدن، کشک رقیق‌شده را بیفزایید تا خوراک جا بیفتد، در پایان آن را در کاسه ریخته و با گردو و نعناع تزیین کرده و نوش جان کنید.

خورشت بامیه

خورش بامیه یکی دیگر از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که محبوبیت این خورش هم مانند خورش کرفس می باشد. یعنی حد وسط ندارد، یا خورش بامیه را دوست داریم یا از آن متنفریم!

کتلت گوشت

کتلت گوشت که با نام شامی کباب هم شناخته می شود یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و پر طرفدار ایرانی است که مطمئنا در میان غذاهای ایرانی از جایگاه خاصی برخوردار است.

اکبر جوجه

اکبر جوجه هم یکی از معروف ترین غذاهای شمال کشور است، دارای قدمت زیادی می باشد و مطمئنا می تواند در لیست غذاهای اصیل ایرانی قرار بگیرد.

کوکوی مرغ

کوکوی مرغ رشتی هم یکی از خوشمزه ترین غذاهای کشورمان است که دارای محبوبیت زیاد در میان ایرانیان می باشد. این کوکو خوشمزه را با سبزیجات یا بدون سبزیجات می توانید درست کنید.

خورش بادمجان

خورش بادمجان یکی از انواع خورش های قدیمی و خوشمزه ایرانی است که شباهت زیادی به خورش قیمه دارد و از محبوب ترین غذاهای ایرانی محسوب می شود.

خورش لوبیا سبز

خورش لوبیا سبز از خورش های قدیمی و بسیار خوشمزه ایرانی است که با رسپی های متنوعی طبخ می شود، این خورش معمولا با گوشت قرمز یا گوشت مرغ درست می شود.

قیمه لاپلو

قیمه لاپلو از غذاهای قدیمی و سنتی ایرانی است که با نام های متنوعی در میان ایرانیان شناخته می شود، این غذا ترکیبی از پلو و خورش قیمه کم آب است که با هم ترکیب شده و دم گذاشته می شوند.

آش شله قلمکار

آش شله قلمکار یکی از قدیمی ترین آش های ایرانی است که در شهرهای مختلف کشورمان با نام های متنوعی شناخته می شود، اگر عاشق آش های غلیظ و کشدار هستید، حتما این غذا را امتحان کنید.

سیب پلو

سیب پلو از غذاهای اصلی و خوشمزه کشورمان است که اصالتی کرمانشاهی دارد و می توانید به دلخواه آنرا به همراه مرغ یا گوشت سرو کنید.

بزقرمه

بزقرمه از غذاهای اصلی و قدیمی ایرانی است که خیلی خوشمزه است و به نوعی یکی از غذاهای شهر کرمان محسوب می شود.

خورش غوره مسما

برای این شماره از لیست، یکی از خورش های بسیار خوشمزه و محبوب ایرانی را انتخاب کرده ایم که خیلی راحت می توانید آنرا درست کنید. اگر به خورش های ترش مزه علاقمند هستید، حتما خورش غوره مسما را امتحان کنید.

بریانی اصفهانی

برای این شماره یکی از سنتی ترین غذاهای ایرانی را انتخاب کرده ایم که هم غذای آبکی محسوب می شود، هم غذا نونی. بریانی اصفهانی از غذاهای بسیار محبوب و سنتی کشورمان است که طعمی خاص و جذاب دارد.

غوره پلو

لوبیا چیتی را در یک قابلمه بریزید و با اضافه کردن آب، آن را روی حرارت متوسط بگذارید تا بپزد. برای برنج، آب را به جوش آورده و برنج خیس خورده را به همراه روغن و نمک اضافه کنید، سپس پس از ۶ تا ۷ دقیقه، آن را آبکش کنید. برای ته‌دیگ، از نان یا سیب زمینی استفاده کرده و برنج نیم‌پز را روی آن بریزید و روی حرارت ملایم دم کنید. مرغ را با پیاز و پودر سوخاری در غذاساز مخلوط کرده و پس از یک ساعت استراحت در یخچال، به شکل گردو فرم داده و سرخ کنید. پس از افزودن زعفران به مرغ سرخ شده، لوبیا چیتی پخته را با رب گوجه فرنگی تفت داده و سپس گوشت قلقلی و غوره را اضافه کنید. در نهایت، برنج دم کشیده را با مخلوط گوشت و لوبیا ترکیب کرده و با زرشک و خلال پسته تزئین کنید.

 

عدس پلو

عدس پلو علاوه بر اینکه از پلوهای محبوب در میان ایرانیان است، به عنوان یک غذای مناسبتی نیز محسوب می شود که به در مناسبت های خاص به عنوان نذری پخش می شود.

دوستان گرامی این مطلب به مرور کامل تر می شود و غذاهای جدید به این لیست افزوده خواهد شد. برای کامل تر شدن لیست غذایی خود می توانید از آموزش های زیر نیز بهره بگیرید.

غذاهای بیشتر

غذاهای اصفهانی

 

غذاهای اصفهانی تنوع زیادی دارند و طعم آن‌ها ترکیبی از سادگی و اصالت است. از معروف‌ترین آن‌ها می‌توان به بریانی اصفهان، خورش ماست و کله جوش اشاره کرد. این غذاها با مواد محلی و ادویه‌های خوش‌عطر تهیه می‌شوند و نشان‌دهنده‌ی فرهنگ و ذوق خاص مردم اصفهان هستند.

غذاهای جنوبی

غذاهای ترکیه ای

غذاهای شمالی

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری :
                   
دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمام حقوق سایت محفوظ و مربوط به رهام خبر می باشد. هرگونه کپی برداری از طرح سایت ممنوع است.