عدم رضایت مردم از عملکرد مسئولین و تعارض منافع که آشکارا در گذشته و در همین مناظره ها و حتی میزگردهای تخصصی مشخص بود و نیز عدم تطابق قول و فعل، موجبات کاهش مشارکت مردم در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شد. به هرحال، مردم استحقاق دارند بهترین عملکرد مسئولان را ببینند و شفافیت،صداقت و صراحت را در کلام آنان بشنوند. اگر یک نامزد وعده می‌دهد، رای بیاورد، کارگران وکارمندان از مالیات و بیمه معاف می شوند یا می گوید به مردم طلا می دهم و … وعده های پوچی داده و مردم را به سمت بیزاری هدایت می‌کند. در گذشته هم دیدیم که برخی توان محقق شدن وعده های خود را نداشتند و مثلا، گفتند اگر من رای بیاورم رقیب اصلی من فساد و ناکارآمدی است ولی در عمل، کارنامه متضادی بر جای گذاشتند.

علت عدم‌حضور گسترده مردم پای صندوق های رای را باید همین شعارهای عوام‌فریبانه و عدم عمل به آنها دانست،در این دوره هم دیدیم که مردم با اتکا به تجارب پیشین از چنین شعارهایی، استقبال نکردند و با نزول آمار مشارکت به ۴۰ درصد، کمترین میزان مشارکت در همه انتخابات‌ جمهوری اسلامی ثبت شد. به‌یقین، این رخداد تلخ، حامل اتفاقات خوشایندی نیست. بلکه به نوعی، عامل تشدید نگرانی ها می‌شود. در شرایطی که همواره رسانه‌های بیگانه و از منافقین از سلطنت‌طلب‌ها گرفته تا منافقین و براندازان و استکبار جهانی، بر طبل عدم مشارکت می کوبند، ثبت این میزان مشارکت شایسته نظام نیست.

برخی ممکن است تصور کنند که مردم از نظام ناراحت هستند اما باید دقت کرد که مردم بین نظام جمهوری اسلامی و عملکرد مسئولان نظام، تفاوت قائل هستند. درواقع، مردم به نظام علاقه‌مند هستند . زیرا نظام جمهوری اسلامی مترقی‌ترین ،پیشرفته‌ترین و دارای مزیت های نسبی فراوان در قیاس با همه نظام‌های مدعی مردمسالاری است. بنابراین، بعضی فکر نکنند که عدم مشارکت ۶۰درصدی، دلیلی بر ناراحتی مردم از نظام است. جمهوریت و اسلامیت بعنوان دو مشخصه جمهوری اسلامی که ۹۸ درصد مردم به آن رای دادند، همواره و الان هم مورد تاکید است. مشکل در عدم‌صداقت و رفتار و عمل ناپسند برخی مسئولان است که نتیجه آن را در کاهش چشمگیر مشارکت مشاهده می‌کنیم و البته ناگفته پیداست، این کاهش مشارکت، خطرناک است و می‌تواند به نظام ضربه وارد کند.

عضو شورای وحدت اصولگرایان

۲۱۲۱۲

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری :