به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از تارنمای فاکس ودر، این آتشفشان که از دسامبر گذشته برای پنجمین بار فعال شده است، در مسیری به طول بیش از ۳ کیلومتر گدازه‌های آتشفشانی را تا ارتفاع ۵۰ متر به سوی آسمان پرتاب می‌کند.

این هشتمین و شدیدترین فوران این آتشفشان از زمان فعال شدن آن در سال ۲۰۲۱ محسوب می‌شود.

در همین حال، اگرچه فرودگاه بین‌المللی کفلاویک که بزرگ‌ترین فرودگاه ایسلند است به فعالیت عادی خود ادامه می‌دهد اما ساکنان شهر ساحلی گرینداویک در نزدیکی این آتشفشان برای پیشگیری از صدمات احتمالی، از این شهر تخلیه شده‌اند.

دانشمندان پیش‌بینی می‌کنند آتشفشان شبه‌جزیره ریکیانس که به مدت ۸۰۰ سال غیر فعال بوده است، برای دهه‌ها یا حتی قرن‌ها فعال باقی بماند.

به گزارش ایرنا، آتش‌فشان شبه‌جزیره ریکیانس پیش تر نیز برای چهارمین بار فوران کرده بود.

بنابر اعلام اداره هواشناسی ایسلند فوران آتشفشان بین کوه «هاگافل» (Hagafell) و کوه «استورا اسکوگفل» (Stóra Skógfell) حوالی شب ۱۵ مارس (۲۵ اسفند ۱۴۰۲) با شکافی به طول ۲.۹ کیلومتر شروع شد.

بنابراین گزارش، فعالیت آتشفشان و جاری شدن گدازه‌ها نسبت به سه آتشفشان قبل شدیدتر بوده است.

همچنین چهار هزار نفر از ساکنان شهر گرینداویک که یک شهر ماهی گیری در ایسلند به شمار می‌رود برای در امان ماندن از این فعالیت آتشفشان تخلیه شده‌اند.

نخستین آتشفشان در مورخ ۱۸ دسامبر برابر با ۱۷ آذر ۱۴۰۲ که با وقوع چندین زمین لرزه همراه بود ، رخ داد و سپس دیگر آتشفشان‌ها در این منطقه در ۱۴ژانویه برابر با ۲۴ دی ماه و هشتم فوریه برابر با ۱۹ بهمن ماه روی داد.

ایسلند کشوری جزیره‌ای با وسعت اندکی بیش از ۱۰۳ کیلومتر مربع و جمعیتی نزدیک به ۴۰۰ هزار نفر، در اقیانوس اطلس و در شمال اروپا واقع است.

منبع

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری :