به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ساعت ۹:۴۵ دقیقه روز یک‌شنبه ۵ مرداد ۱۳۵۹، محمدرضا پهلوی پس از دوره‌ای تحمل بیماری در ۶۰ سالگی در قاهره درگذشت؛ درست یک‌سال و نیم پس از خروج همیشگی از کشور. ۹ ماه پیش از آن در ۱۳ آبان ۵۸ دانشجویان مسلمان پیرو خط امام سفارت آمریکا را در ایران اشغال و کارکنان آن را گروگان گرفته بودند، برای آزادی گروگان‌ها در تمام این مدت عنوان می‌شد که به شرط تحویل شاه به ایران گروگان‌ها آزاد خواهند شد. اما حالا که شاه از میان رفته بود چه؟ خبرگزاری‌های خارجی از جمله فرانسه و رویتر می‌خواستند پاسخ این پرسش را بدانند. بنابراین به سراغ دانشجویان مستقر در سفارت و نیز برخی مقامات جمهوری اسلامی ایران رفتند. واکنش‌ها آن‌طور که کیهان فردای آن روز (۶ مرداد ۵۹) به نقل از خبرگزاری‌های خارجی عنوان کرد به این شرح بود:

نظرمان را متعاقبان اعلام می‌کنیم

یکی از سخن‌گویان دانشجویان پیرو خط امام: ما برای بررسی اخبار رسیده جلسه‌ای تشکیل داده و متعاقبا نقطه‌نظرهای خود را اعلام خواهیم داشت.

از نظر ما شاه سال‌هاست که مرده

موسوی گرمارودی مشاور رئیس‌جمهور: از نظر ما شاه مخلوع سال‌هاست که مرده و مرگ او هیجانی در ما ایجاد نمی‌کند. مرگ شاه مخلوع تاثیری بر روابط ایران و آمریکا نخواهد داشت. در مورد گروگان‌های آمریکایی نیز این مجلس است که تصمیم خواهد گرفت.

ما جسد شاه را نمی‌خواهیم، استرداد اموال‌مان را می‌خواهیم

موسوی خوئینی‌ها نماینده‌ی دانشجویان مسلمان پیرو خط امام و نماینده‌ی مجلس: مرگ شاه هیچ‌گونه تغییری در مسئله‌ی گروگان‌های آمریکایی به وجود نخواهد آورد و این عده فقط در مقابل استرداد اموال غارت‌شده به وسیله‌ی شاه آزاد خواهند شد. موضع ما در مورد مسئله‌ی گروگان‌ها با مرگ شاه تغییر نمی‌کند. ما جسد او را نمی‌خواهیم، اکنون ما استراد اموال او را تقاضا می‌کنیم.

شاید مرده باشد

علی‌اکبر معین‌فر وزیر نفت: شاه شاید مرده باشد و اگر این‌چنین باشد او به وسیله‌ی آمریکا کشته شده است.

خوشحالیم

علیرضا نوری، رئیس‌ کل بانک مرکزی: ما خیلی خوش‌وقت هستیم از دریافت این خبر اما بهتر بود که می‌توانستیم او را در یک دادگاه بین‌المللی محاکمه کنیم. یک چنین محاکمه‌ای به ما امکان می‌داد که ما تمام جنایاتی را که شاه مخلوع در مورد مردم تهران مرتکب شده است به جهانیان نشان دهیم. مقامات مسئل ایرانی برای بازپس گرفتن اموال شاه و خانواده‌اش کلیه‌ی اقدامات لازم را در سطح بین‌المللی دنبال خواهند کرد و پرونده‌های تهیه‌شده را در محاکم مختلف مطرح خواهند کرد.

۲۵۹۵۷

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری :