به گزارش رهام خبر نقل از خبرآنلاین به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، این مجموعه شامل داستان‌هایی از «هفت‌خوان رستم، آرش کمانگیر، گردآفرید، زال و ضحاک» به نویسندگی محمد گودرزی‌دهریزی و امیرحسین زنجانبر کاری از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است.

براساس این خبر در آیین رونمایی از مجموعه «یک پاورقی» که با حضور مدیران و معاونان کانون پرورش فکری و نویسندگان و تصویرگران اثر و خبرنگاران برگزار شد، عباس محمددینی مدیرکل نظارت بر انتشارات کانون ضمن قدردانی از همکاران انتشارات برای همراهی در آماده‌سازی این اثر گفت: مجموعه «یک پاورقی» یک کار فاخر ادبی است که کانون پرورش فکری در انجام آن بسیار موفق بوده است.

وی افزود: این اثر یک نوآوری محسوب می‌شود و ما نیاز به این نوآوری‌ها داریم تا با حلقه‌های واسط بچه‌ها را به ادبیات کهن وصل کنیم.

محمددینی سپس از محمد گودرزی‌دهریزی و امیرحسین زنجانبر برای انجام این اقتباس سخت و پیچیده قدردانی کرد.

مدیرکل نظارت بر انتشارات کانون با بیان این‌که به عنوان ناشر تا امروز بازخوردهای خوبی برای انتشار این اثر دیدم گفت: انتشارات کانون پرورش فکری باید به سمت کارهای این‌چنینی برود و این درحالی است که سایر انتشارات کمتر به‌سمت انتشار چنین آثاری می‌روند.

عباس محمد دینی در پایان نوید ادامه تولید آثاری مانند مجموعه «یک پاورقی» را داد.

مجموعه «یک پاورقی» ساختارشکن است

در بخشی دیگر از این مراسم محمدرضا یوسفی نویسنده کودک و نوجوان بیان کرد: در حوزه بازآفرینی در آثاری که برای بچه‌ها تولید می‌شود کمتر با امور ساختارشکن مواجه هستیم، بنابراین من از مشوقان انتشار آثاری مانند مجموعه «یک پاورقی» هستم.

وی افزود: آثار بازآفرینی نشان می‌دهد ما میراث‌دار فردوسی و ادبیات کهن هستیم. هرجا امر بازآفرینی اتفاق می‌افتد من به سر ذوق می‌آیم.

یوسفی ادامه داد: نوشتن از رستم، سهراب و… کار سختی است و این اثر از لحاظ ساختارشکنی، تقدس‌زدایی از متن، دو روایت موازی، از متن به حاشیه رسیدن، تصویرگری و… می‌تواند مورد نقد و بررسی قرار بگیرد.

چگونه گفتن حلقه گمشده ادبیات اقتباسی کودک است

سپس امیرحسین زنجانبر یکی از نویسندگان مجموعه «یک پاورقی»، از مدیران گذشته و فعلی انتشارات کانون و گروه کودکی که به نمایش نقالی برای معرفی کتاب پرداختند، قدردانی کرد.

وی گفت: بحث داوری کتاب‌ها در مرحله اول چالش‌برانگیز بود چون این کتاب‌ها ساختارشکن بودند و در متن اولیه ارتباط برقرار کردن با آن سخت بود اما مورد توجه قرار گرفتند و کار انجام شد.

در ادامه محمد گودرزی‌دهریزی نویسنده دیگر این مجموعه، ضمن قدردانی از انتشارات کانون پرورش فکری از محمدرضا یوسفی برای خواندن کامل کتاب‌ها و کسانی که برای انتشار این اثر تلاش کردند قدردانی کرد.

وی تصریح کرد: ما در ادبیات اقتباسی مشکل چه گفتن نداریم و انبوهی از متن‌ها را در ادبیات داریم؛ مشکل اصلی ما چگونه گفتن است و این حلقه گمشده ادبیات اقتباسی کودک محسوب می‌شود. در پاورقی‌ها تلاش کردیم روی چگونه گفتن تمرکز کنیم.

این نویسنده بیان کرد: کانون پرورش فکری جسورانه پذیرفت یک ساختار جدید را زیر چاپ ببرد. کانون باید بنای خود را زیر بار کارهای شجاعانه و جسورانه ببرد و در سال یکی دو کار متفاوت تولید کند چون بسیاری از ناشران حاضر به این کار نیستند.

محمد گودرزی‌دهریزی در پایان گفت: اگر انیمیشن‌های بزرگ دنیا موفق هستند محصول یک کار گروهی است و فقط کار گروهی در دنیا جواب می‌دهد. مجموعه «یک پاورقی» هم به کمک تصویرگرها نمایشی از یک کار گروهی است. ما ساعت‌ها با هم تلاش کردیم تا این اتفاق خوب بیفتد.

آیین رونمایی از مجموعه‌ کتاب پنج جلدی «یک پاورقی» (داستان‌هایی از شاهنامه) بعدازظهر روز دوشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۳ در سینما تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد. مجتبی حاذق مدیر آفرینش‌های ادبی و هنری کانون اجرای این برنامه را برعهده داشت.

در بخشی از این مراسم تعدادی از کودکان به سرپرستی الهه تاجیک از مربیان کانون پرورش فکری، با اجرای نقالی به معرفی مجموعه «یک پاورقی» پرداختند که مورد توجه قرار گرفت.

یادآوری می‌شود عاطفه قنبریان نائینی، نگار اورنگ، مهشید دارابی و مرتضی یزدانی تصویرگران مجموعه پنج جلدی «یک پاورقی» هستند. این مجموعه برای گروه سنی بالای ۱۲ سال (نونگاه) منتشر شده است.

۲۲۰۵۷

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری :