به گزارش رهام خبر به نقل از ایرنا، در بیانیه‌ای که یک نسخه آن در تارنمای اتحادیه اروپا منتشر شد، آمده است که این تحریم‌ها تا ۲۳ ژوئن ۲۰۲۵ (۲ تیر ۱۴۰۴) تمدید خواهد شد. تحریم‌های اتحادیه اروپا علاوه بر ممنوعیت صادرات و واردات کالا در شبهه جزیره کریمه، مبادلات مالی در این منطقه را نیز هدف قرار داده است.

اتحادیه اروپا و غرب از مارس ۲۰۱۴ که روسیه با برگزاری همه‌پرسی کریمه را خاک خود الحاق کرد، مسکو را تحریم کرده است.

شورای اروپا تاکید دارد که الحاق کریمه به روسیه را به رسمیت نمی‌شناسد و شبه جزیره کریمه را همچنان بر اساس رای سازمان ملل متحد جزو خاک اوکراین می داند.

منطقه کریمه واقع در ساحل دریای سیاه ۲۷ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد و بر اساس نتایج سرشماری سال ۲۰۱۴، یک میلیون و ۴۹۲ هزار روس، ۳۴۴ هزار اوکراین تبار و ۲۳۳ هزار تاتار تبار دارد.

اختلافات روسیه و اوکراین که با یکدیگر پیوندهای تاریخی و مذهبی گسترده ای دارند از سال ۲۰۱۴ و پس از وقوع تغییرات در اوکراین که کی‌یف از آن به عنوان «انقلاب» و روس‌ها از آن به عنوان «کودتا» یاد می‌کنند، آغاز شد. مردم شرق اوکراین و شبه جزیره کریمه پس از این اتفاق، دست به مخالفت با دولت مرکزی در کی‌یف زدند.

با توجه به حضور نظامی روسیه در کریمه، کرملین امنیت برگزاری همه پرسی در شبه جزیره کریمه را فراهم کرد و مردم این منطقه که اکثر آنان را روس زبانان متمایل به مسکو تشکیل می‌دادند، رای به استقلال از اوکراین و سپس درخواست پیوستن به روسیه را دادند که با موافقت ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه اجرایی شد.

اتحادیه اروپا از اسفندماه ۱۴۰۰ نیز به بهانه جنگ در اوکراین تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو وضع کرده و با اتخاذ مواضع ضد روسی، ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی برای جبهه کی‌یف، به تنش‌ها و درگیری‌ها دامن زده است. بر اساس گزارش‌ها اتحادیه اروپا درصدد وضع تحریم های جدیدی است که تجارت نفت روسیه در اروپا را محدودتر کند.

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری :