به گزارش رهام خبر به نقل از ایرنا ” قاسم برجویی فرد ” روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: برنامه ملی خود مراقبتی از سال ۱۳۹۴ تاکنون در حال اجرا است و سفیران سلامت خانواده ( خود مراقبتی فردی) مراقبت خود و خانواده‌شان را به عهده‌دارند.

وی افزود: در برنامه خود مراقبتی سازمانی و اجتماعی، سازمان‌ها، شوراهای اسلامی شهر و روستا و شورایاری‌ها تحت پوشش دانشگاه نیز برنامه‌ای برای مراقبت از سازمان خود و محلات تحت پوشش، تدوین و اجرا می‌کنند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر یادآور شد: در این راستا تاکنون ۹۷ سازمان (ادارات دولتی و غیردولتی ) جذب برنامه خود مراقبتی سازمانی و۶۳ شورای اسلامی شهر و روستا در استان جذب برنامه خود مراقبتی اجتماعی شده‌اند.

برجوئی‌فرد تصریح کرد: برنامه ملی خود مراقبتی در مدارس تحت عنوان برنامه سفیران سلامت دانش‌آموزی با جذب و تربیت۶۱ هزار و ۲۳۱ نفر سفیر سلامت دانش‌آموز و در دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه تحت عنوان برنامه سفیران سلامت دانشجویی و سفیران سلامت طلبه با جذب و تربیت یکهزار و ۷۶۴ نفر سفیر سلامت دانشجو و ۳۱۶ نفر سفیر سلامت طلبه اجرا می‌شود.

وی افزود: برنامه خود مراقبتی به دنبال گسترش مشارکت آگاهانه مردم در عرصه تامین، حفظ و ارتقای سلامت در تمامی خانه‌ها و محلات است.

بیشتر بخوانید

اجرای برنامه” سلامت خانواده” در ۵ شهر استان بوشهر

شناسایی و درمان ۴ بیمار تب دانگی در بوشهر

مشارکت بیش از ۴۵۵ هزار بوشهری در پویش ملی غربالگری دیابت و فشار خون بالا

برجویی فرد ادامه داد: در برنامه تحول نظام سلامت، برنامه ملی خود مراقبتی به‌عنوان پنجمین برنامه ملی تحول نظام سلامت در حـوزه بهداشت طراحی و بسته خود مراقبتی در حال اجرا است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ادامه داد: مردم با انتخاب گزینه‌های سالم، سلامت را به‌عنوان یک ثروت حفظ کرده و ارتقا می‌دهند.

وی افزود: این انتخاب نیازمند برخورداری از سواد سلامت و تمرین مهارت‌های خود مراقبتی است.

برجوئی‌فرد گفت: در نهایت ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﻣﻠﯽ خود مراقبتی ﻣﺠﻤﻮﻋﻪ برنامه‌هایی ﺭﺍ ﺑﺮﺍﯼ ﺍﯾﺠﺎﺩ، ﺗﻘﻮﯾﺖ ﻭ ﺗﺮﻭﯾﺞ ﺍﯾﻦ ﻣﻬﺎﺭﺕ ﺩﺭ ﺳﺒﮏ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺳﺎﻟﻢ ﺁﻏﺎﺯ کرﺩﻩ ﺍﺳﺖ.

وی اضافه کرد: نظر به اهمیت موضوع خود مراقبتی، چهارم تیر لغایت سه مرداد ماه بنام خود مراقبتی نام نهاده‌اند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: خودمراقبتی، شامل اعمالی است اکتسابی، آگاهانه و هدف‌دار که مردم برای خود، فرزندان و خانواده‌شان انجام می‌دهند تا از سلامت جسمی، روانی و اجتماعی خود حفاظت کنند.

برجوئی‌فرد افزود: حیطه‌های خود مراقبتی شامل ارتقای سلامت، اصلاح سبک زندگی، پیـشگیری از بیمـاری، خودارزیابی، حفـظ سلامت، مشارکت در درمان و توان‌بخشی است.

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری :