احیای ۸۷۷۰ واحد اقتصادی؛ میراث ماندگار دولت سیزدهم برای تحقق «جهش تولید»
به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، «جهش تولید با مشارکت مردم» شعار سال ۱۴۰۳، «مهار تورم، رشد تولید» شعار سال ۱۴۰۲، «تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین» شعار سال ۱۴۰۱، «تولید؛ پشتیبانیها، مانعزداییها» شعار سال ۱۴۰۰، «جهش تولید» شعار سال ۱۳۹۹، «رونق تولید» شعار سال ۱۳۹۸، «حمایت از کالای ایرانی» شعار سال ۱۳۹۷، «اقتصاد مقاومتی، تولید – اشتغال» شعار سال ۱۳۹۶ و شعار سالهای پیش از آن، نشان از تاکیدات رهبر انقلاب برای تلاش در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی و جهش تولید دارد. تلاشی که در دولت سیزدهم تنها در حد یک شعار باقی نماند بلکه سرلوحه کار دولتمردان سیزدهم قرار گرفت. هدفی که رئیسجمهور شهید تا واپسین روزهای خدمت آنرا دنبال کرد، و در روز ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ تنها چند روز پیش از پیوستن به لقاءالله، در جریان برنامههای دومین سفر دولت مردمی به استان مازندران در جشن احیای ۳۹۵ واحد تولیدی و صنعتی استان مازندران، حضور یافت.
خارج شدن بیش از ۵۰ هزار واحد صنعتی از چرخه تولید و آمار بالای بیکاری، دولت سیزدهم را بر آن داشت که با عنایت به توصیههای رهبر معظم انقلاب مبنی بر «جهش تولید»، از همان نخستین روزهای فعالیت، یکی از مهمترین اهداف خود را افزایش اشتغال و کاهش نرخ بیکاری تعیین کند. از این رو برنامهریزی برای شکلگیری نهضت احیای واحدهای اقتصادی تعطیل و نیمه تعطیل از همان ابتدا در دستور کار تیم اقتصادی دولت قرار گرفت و در همین راستا، فعالسازی نخستین واحدهای اقتصادی غیرفعال و نیمه فعال از دی ماه سال ۱۴۰۰ وارد فاز عملیاتی شد.
آیت الله رئیسی که از زمان ریاست بر قوه قضائیه برنامه حمایت از بنگاههای راکد و نیمه راکد را با جدیت دنبال کرده بود، در مقام ریاست جمهوری نیز به این هدف جامه عمل پوشاند و بخش اعظمی از کارخانههایی که به تعطیلی کشیده شده بودند را احیا کرد تا کارگران خانه نشین به خطوط تولید بازگشته و کشور مسیر خود در جهت «جهش تولید» را پیدا کند.
رئیسجمهور شهید در جشن احیای واحدیهای راکد تولیدی و صنعتی در اقصی نقاط کشور، بارها با تاکید بر فرمایشات رهبر انقلاب، اذعان داشت که «ایرانِ قوی در گرو داشتن اقتصادِ قوی و وجود نیروهای کارآمد است». و لذا در شرایطی که حدود ۳ سال از آغاز فعالیت این نهضت گذشته است، در آخرین اقدام نهضت احیای واحدهای راکد و نیمه راکد و با احیای ۳۹۵ واحد راکد تولیدی و صنعتی استان مازندران و ایجاد بیش از ۹ هزار و ۵۶۴ فرصت شغلی جدید که در آخرین روزهای خدمت رئیسجمهور شهید محقق شد، اکنون بیش از هشت هزار و ۷۷۰ واحد اقتصادی احیا و به چرخه تولید بازگشته، این در حالی است که حداقل ۷۷۰ طرح دیگر نیز در چرخه احیا و بازگشت به تولید قرار گرفتهاند.
با احیای این واحدها، بیش از ۲۰۰ هزار شغل جدید ایجاد شده که تاثیر مهمی در کاهش نرخ بیکاری داشته است و همچنین حداقل ۲۵۰ همت از سرمایههای مردم احیا شده است. به گزارش نهضت احیای واحدهای اقتصادی گستره واحدهای احیا شده در تمام زمینههای تولیدی، صنعتی، معنی و خدماتی است و تقریبا ۴۴ درصد از واحدهای احیاشده، صنعتی و ۴۶ درصد واحدهای کشاورزی و ۱۰ درصد نیز واحدهای خدماتی و معدنی هستند.
همچنین بیش از ۵۰ هزار واحد تعطیل و نیمه تعطیل در حال رسیدگی هستند و پیشبینی میشد که در صورت جدیت و ادامه روند بنیانگذاری شده در سال جاری، ۲۰ درصد دیگر از این واحدها نیز به چرخه تولید بازگردند.
با بازگشت بیش از ۸ هزار واحد تولیدی و صنعتی راکد و نیمه راکد به چرخه تولید، دولت مردمی نشان داد که تلاش در جهت تحقق خواست رهبر انقلاب مبنی بر «جهش تولید» تنها به کلام محدود نمانده در عمل برای تحقق این مهم گامهای استواری برداشته شده است.